Várandósgondozás

Kollégáink nagy odaadással kísérik végig a kismamákat a várandósság útján az első pozitív terhességi teszttől a szülés utáni 6. hétig.

A várandósgondozás szerves része a magzati ultrahang diagnosztika és genetikai vizsgálat. Ehhez FMF diplomás szülész-nőgyógyász áll rendelkezésükre, aki genetikai ultrahang szűrések mellett részletes tájékoztatást ad az esetleges kockázatokról és várható kimenetelekről.

Hátterünk a SOTE Nőgyógyászati Klinika, mely az ország legkorszerűbb intézete. Mind szülészet-nőgyógyászat, mind pedig koraszülött ellátás terén magasan kiemelkedik. Évente 4500 szülés történik a Klinikán – a rutin itt nem megszokást, hanem biztonságot eredményez. Lehetőség nyílik a lehető legtermészetesebb szülésre ugyanúgy, mint bármely magánintézetben. Zuhany, fittball labda, tatami, testhelyzet megválasztása, bordásfal és az apuka/kísérő jelenléte segít a kismamáknak, hogy szülésük nyugodt körülmények között történjen. Ezt követően 1, 2, 3, 4 és 5 ágyas kórtermekből, 48 órás korban történik a hazaengedés.

 

Tájékoztató a szülésről

„Ezzel a tájékoztatóval szeretnénk segítségére lenni abban, hogy már a várandósság alatt felkészülhessen a szüléssel kapcsolatos eseményekre, tudnivalókra. A szüléskor minden szükséges esetben a szülést segítő szakemberek tájékoztatják majd Önt saját és magzata állapotáról, az indokolt és lehetséges tennivalókról, de ezek már ismerős témák lesznek, ha előre elolvassa a tájékoztatót. Így felkészülten, tájékozottan, átgondoltan, a vajúdás és szüléssorán az Önt ebben a folyamatban kísérő szakemberekhez bizalommal fordulva tud megfelelődöntéseket hozni.”

Az Egészségügyi Tudományos Tanács, az NNK Országos Szakfelügyelő Főorvos, az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Integrált Jogvédelmi Szolgálat közös tájékoztató dokumentuma.

A vizsgálatokat végzi

Dr. Várbíró Szabolcs