Szülésfelkészítő

Honnan tudom, hogy megindult a szülés? Mikor kell bemenni a kórházba? Egyáltalán mit vigyek magammal? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kavarognak egy kismama fejében, amire a választ érdemes egy szakembertől meghallgatni.

Somogyi Judit vagyok, szülésznő, 13 éve dolgozom a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. Több ezer újszülött világrajövetelénél segédkeztem már és volt szerencsém megannyi csodás szülésélményt átélni az újdonsült szülőkkel. Ebből a tapasztalatból merítve állítottam össze egy szülésfelkészítő tanfolyamot, amit jó szívvel ajánlok minden leendő anyukának és apukának.

A szülésfelkészítő egy 1,5-2 órás kiscsoportos beszélgetés, ahol tematikusan végig vesszük a vajúdás, szülés és gyermekágyi időszak legfontosabb eseményeit, teendőit.

Lesz szó a fizikális és mentális felkészülés fontosságáról, gyakorlati tanácsok a bőrönd összekészítéséhez, hogy semmi ne maradjon otthon, de ne vigyük magunkkal a fél házat. A vajúdás alatti testhelyzetekről, választási lehetőségekről, légzőgyakorlatokról, természetes és gyógyszeres fájdalomcsillapításról és az apa segítő szerepéről.

Beszélgetünk arról is, hogyan zajlik egy élettani szülés és mi történik egy császármetszés során, hogyan lehet felkészülni rá. Mit jelent az „aranyóra” kifejezés és miért annyira fontos a korai kötődés kialakulásának szempontjából. Hogyan szoptassam a babámat, gyakorlati tippek az első napokhoz. Mi történik akkor, ha túlhordásba kerül a várandós, meddig érdemes vagy lehet várni. Természetesen lesz lehetőség az elméletben megszerzett tudás begyakorlására és igény szerint szülési terv készítésére is.

Várunk mindenkit szeretettel.

szülésznő

Időpont egyeztetésért, illetve kérdések esetén hívja a +36303407403 telefonszámot!