Endokrinológia

A hormonális folyamatok átszövik szinte az egész életünket, így jelentős hatást gyakorolnak a női nemi funkciókra is. A menstruáció, a termékenység, a várandósság és a változókor mind olyan nőgyógyászati jelenségek, melyek alapvető és igen fontos hormonháztartásbeli befolyás alatt állnak. Ezen folyamatok eltéréseinek hátterében a nőgyógyászati szakvizsgálat mellett kiemelt jelentőséggel bír endokrinológiai szemléletű áttekintésük is.

Orvosaink, dietetikusunk és szakembereink kiemelten foglalkoznak az endokrinológiai eredetű reprodukciós, perinatális és változókori problémák kezelésével és kutatásával.

A menstruációs zavarok, a meddőség, a vetélések, az inzulinrezisztencia, a policisztás ovárium szindróma (PCOS), a terhességi cukorbetegség, a pajzsmirigybetegségek, a klimax és a hormonális elhízás mind olyan kórképek, melyek esetén kiemelten fontosnak tartjuk a komplex nőgyógyászati – endokrinológiai kivizsgálást és menedzsmentet.

Szakmai csoportunk aktív kutatómunkával és nemzetközi kongresszusokon történő aktív részvétellel biztosítja a diagnosztikai és kezelési algoritmusaink magas színvonalát. Szolgáltatásaink során megfelelő időt fordítunk pácienseink megismerésére, így teljeskörű diagnosztikát és egyénre szabott kezelési lehetőségeket tudunk ajánlani.

Kiemelkedően fontos, hogy a kollégáink között interdiszciplináris szakmai konzultáció zajlik, mely a teljeskörű, személyre szabott és körültekintő orvosi ellátás alapköve.

A vizsgálatokat végzi

Prof. Dr. Várbíró Szabolcs

szülész-nőgyógyász, endokrinológus

szülészet-nőgyógyászat, endokrinológia

szülészet-nőgyógyászat, endokrinológia