Babamozi

A babamozi egy igazi élmény-vizsgálat: a leendő szülők térben, mozgás közben nézhetik meg magzatukat, teljesen realisztikusan láthatják a fejlődő babát a 4D ultrahang segítségével.

Babamozira az édesanyán kívül egy kísérőt is tudunk fogadni. Nagy segítség, ha a vizsgálat előtt reggelizik a kismama és hoz magával egy szelet csokit. (Terhességi cukorbetegség esetén természetesen nem). A vizsgálat végén egy biometriai adatokat tartalmazó leletet készítünk, valamint a teljes vizsgálatról videó felvétel és fotók készülnek, amelyből egyet azonnal kinyomtatva megkap a kismama, a többit digitálisan bocsájtjuk a rendelkezésére.

Hogyan készül a babamozi?

A klasszikus értelemben vett terhességi ultrahangvizsgálat a kismama hasfalán keresztül elvégzett mérés, mely során kétdimenziós metszetsorozatok készülnek, ami a méhen belül történt változásokról ad részletes információkat. Ennek során a magzati biometriai adatok mérése illetve a különböző rendellenességek felismerése zajlik. Ennek kiegészítésére szolgál a 3D ultrahang, mely során az ultrahangkészülék a már elkészült 2D képek sorozatából készít egy térbeli leképezést, így ezeken a képeken az esetlegesen felfedezett rendellenességek térben is vizsgálhatók.

A 4D ultrahang, vagy más néven valós idejű ultrahangvizsgálat a három dimenzióban megjelenített síkokat kapcsolja össze és mutatja immáron mozgásban. A negyedik dimenzió maga az idő, így ezzel a módszerrel egy másodpercenként többször is frissített mozgóképet látunk. A négydimenziós ultrahang valós időben, minimális időbeli csúszásokkal mutatja a baba mozgását, testhelyzetét valamint az arckifejezését is.

Zavarja-e a babát az ultrahang?

Jelenleg nincsenek adatok arról, hogy a magzatokat zavarná az ultrahangvizsgálat. A magzati reakciókból annyit azért sejthetünk, hogy a babák a vizsgálat tényét észlelik, éppen ezért általában nem végzünk 30 percnél hosszabb három-, illetve négydimenziós vizsgálatot. (A kétféle vizsgálat ugyanazzal az eszközzel történik, a váltáshoz csupán a beérkező adatok megjelenítési módjának átkapcsolására van szükség.)

Melyik a legalkalmasabb időszak a babamozi elvégzésére?

A babamozi felvételeinek elkészítéséhez a 27-32. terhességi hét közötti időszak a legideálisabb. Ekkor ugyanis már formásabb a baba, többször mozog, elegendő a magzatvíz mennyisége és még nem túl vastag a hasfal a vizsgálat kivitelezéséhez.

A vizsgálatra 1 fő kísérőt/hozzátartozót is szeretettel várunk.

Hattyú Medicina vizsgáló ultrahang

A vizsgálatokat végzi

szülésznő, szonográfus

Rendelési idő

csütörtök 9-12 óra