Dr. Antritter Zsófia

szülész-nőgyógyász

Dr. Antritter Zsofia

Rendelési idő

hétfő 9 – 20 óra
szerda 9 – 16 óra

Nincs ideje hétköznap?
Immár hétvégén is elérhet! Nőgyógyászati, várandósgondozási, meddőségi vizsgálataink immár szombaton is elérhetők, váltakozó beosztással: 2024. április 13.: dr. Gidai János, 2024. április 27.: dr. Antritter Zsófia

(Hétvégi ügyeleti díjunk, a vizitdíjon felül: 3.000 Ft)

Dr. Antritter Zsófia

szülész-nőgyógyász szakorvos, meddőségi specialista

 

Szülész-nőgyógyász szakorvosként hivatásomnak tekintem, hogy pácienseim a maximális odafigyelést kapják mind szakmai, mind emberi téren, olyat, amit én magam is elvárnék az engem vizsgáló orvostól.

Fontosnak tartom, hogy a páciensekkel együtt tudjak dolgozni, és ki tudjuk alakítani a partneri viszonyt, mely elengedhetetlen része a sikeres gyógyításnak. A vizsgálatok során igyekszem kifejezetten figyelmet fordítani arra, hogy elmagyarázzam, mi zajlik az emberi testben, mi történik a vizsgálat során, mire lehet számítani a későbbiekben.

 

Szakmai pálya

Általános orvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem 2011-ben. Ezt követően gyakorlati éveimet az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán, majd a SOTE II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán töltöttem, ahol immár 2016-ban tett szakvizsgámat követően szülész nőgyógyász szakorvosként dolgozom.

Szakmai érdeklődésem középpontjában a meddőség, annak természetes és konvencionális kezelési módjai, a természetes családtervezés és fogantatás állnak. Ezért végeztem el — első magyar orvosként — a NaProTechnológia és Creighton Módszer oktatói tanulmányaimat a VI. Pál Pápa Intézetben 2013-ban az Egyesült Államokban (NE-Omaha).

2020.01.01-től a SOTE II. Klinika új Asszisztált Reprodukciós Centrumában dolgozom, ahol még tovább tudok segíteni a meddő pároknak a családdá válás útján. Creighton Módszer és NaProTechnológia tevékenységemet éppen ezért abba kellett hagynom, azonban továbbra sem vagyok az azonnal asszisztált reprodukciós eljárások híve. Maximális kivizsgálás mellett azon párokat irányítom csak tovább, ahol valóban indokolt a mesterséges megtermékenyítés.

Dr. Antritter Zsófia vizsgál

Azt látom, hogy nagyon sok felesleges ilyen típusú beavatkozás történik ma a világban. Hol a páciensek „türelmetlensége”, hol a szakorvosok hozzá nem értése vezet el oda, hogy a párok feleslegesen kerülnek az asszisztált reprodukció útjára. Az is bizonyíték erre, hogy az ott megkezdett kivizsgálások és kezelések mellett a páciensek spontán is teherbe esnek vagy az esetleges kontrollra várakozást követően már pozitív terhességi teszttel érkeznek. Ennek nagyon szoktam örülni, mert beigazolódik, hogy nem volt szükség mesterséges megtermékenyítésre. Ha azonban a kivizsgálások során közösen arra a véleményre jutunk, hogy indokolt a beavatkozás – akár inseminatio, akár lombik kezelés-, akkor a továbbiakban is tudok a párokkal együtt dolgozni és nem kell újabb kollégát megismerniük és az új orvos-beteg bizalmat kialakítani.

A fogantatás támogatása mellett a várandós gondozás és a természetes szülésvezetés irányában is elhivatott vagyok. Ebben is a páciens igényeinek felmérése alapján szeretem a szülés hangulatát otthoniassá tenni, amennyire csak egy kórházban ez lehetséges. Klinikánkon rendelkezésre állnak alternatív szülést segítő eszközök: bordásfal, tatami, zuhany, fitt ball labda. Ha igény van rá, akkor a szülés és vajúdás alatti testhelyzetek megválasztásában is számos lehetőség áll rendelkezésre a kismamáknak, ebben semmilyen formát nem tartok kötelezőnek.

A szép szülés mindenkinek élmény, még nekünk, orvosoknak is.

MÉDIA

A koronavírus és a védőoltás a menstruációs ciklusra és a férfiak termékenységére is hatással lehet

Antritter Zsófia RTLKlub IMG_7818

RTL Klub, 2022.07.22.

Több hazai és nemzetközi felmérés is született az utóbbi időben, melyek szerint a nők nagy részének megváltozott a ciklusa koronavírus-fertőzés vagy az oltás hatására.

Dr. Antritter Zsófia nőgyógyász az RTL Klub Reggeliben beszélt arról, hogy kutatások szerint a nők 30-60 százalékának megváltozott a menstruációs ciklusa a koronavírus-fertőzés vagy a védőoltás beadása után. Az interjú ide kattintva nézhető meg.