Babamasszázs

Mire jó a babamasszázs?

  • Segít kialakítani és elmélyíteni a kötődést
  • Stresszoldó
  • Fejleszti a verbális és non-verbális kommunikációt
  • Stimulálja a keringési, légző, ideg, emésztő, izom és immunrendszer működését
  • Enyhíti a hasfájást, segít fogzás idején
  • Oltások után enyhíti a fájdalmat
  • Elősegíti a testi- lelki harmóniát
  • Javítja az alvás minőségét
  • Minőségi időt ad anyáknak, apáknak egyaránt

 

Kinek ajánlott?

Elsősorban 0-1 év közötti babáknak és szüleiknek.

Kismamákat is szeretettel várunk, ám fontos tudni, hogy a masszázs a földön történik. Egy időpontra maximum 4-5 személy érkezhet. Tekintettel a járványhelyzetre, egy babával csak egy személy jöhet, tehát vagy az édesanyja vagy az édesapja.

 

Hogyan zajlik?

Lévén, hogy egyik fő feladatunk a masszázs során a kötődés segítése, így az oktató babán mutatja be a gyakorlatokat. Minden esetben a földön masszírozunk. A polifoamokat mi biztosítjuk, amit hozni kell: egy textilpelenka, egy nagy és egy kicsi törölköző, olaj (a legjobb a hidegen sajtolt növényi, pl.: patikákban kapható napraforgó olaj), pelenka, tápszer, cumi, játék, egy plusz ruha a babának. Ezeken kívül érdemes papucsot is bekészíteni saját maguk számára.

 

Mennyi időt vesz igénybe?

A babamasszázs oktatás 3+1 alkalomból áll, ezzel igazodunk az egyéni igényekhez.  Ahhoz, hogy kellőképpen gyakorolhassák, és be tudják illeszteni a mindennapi rutinba, hetente találkozunk (heti egy alkalom). Alkalmanként 1-1,5 óra.

Babamasszázs tanfolyam ára: 35000 Ft.

Az oktatást végzi

Iván Nikolett

szülésznő, csecsemőmasszázs oktató

Iván Nikolett diplomás szülésznő és nemzetközi okleveles csecsemőmasszázs oktató. Diplomáját 2017-ben szerezte a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, 3 évet dolgozott a Péterfy Kórházban szülésznőként, a Hattyú Medicina asszisztense és csecsemőmasszázs oktatója. „Szülésznőként feladatunk a várandósság, majd talán a világ egyik legcsodálatosabb dolga, maga a szülés és születés kísérése. Viszont sajnos itt le is zárul a kapcsolatunk a babákkal. Éppen ezért határoztam el, hogy egy kicsit a másik oldalon is szeretnék tevékenykedni és velük is többet foglalkozni. Oklevelemet 2019-ben szereztem meg a Magyar Gyermekmasszázs Egyesületének egyik képzésének keretein belül. Oktatóként a legfontosabb számomra a szülő-gyermek kötődés elősegítése” – véli Niki.