Dr. Benkő Zsófia

dr. Benkő Zsófia

Rendelési idő

kedd 15 – 19:30 óra
szerda 15 – 19:30 óra

Magzati diagnosztikai ultrahangvizsgálatokra telefonon kérhet időpontot, nőgyógyászati és várandósgondozási vizsgálatokra online is bejelentkezhet.

Dr. Benkő Zsófia

szülész-nőgyógyász szakorvos, magzati ultrahang specialista

 

A születendő gyermek egészsége szempontjából kiemelten fontos a megfelelő magzati diagnosztikai és szülészeti szaktudás, s mi lehetne fontosabb egy édesanya számára, mint születendő gyermeke egészsége. Egyetlen hazai FMF-diplomás női szülész-nőgyógyász szakorvosként célom, hogy a külföldön megszerzett magas szintű tudással világszínvonalú szolgáltatás biztosíthassak a várandósok számára. Nagyon fontos számomra a várandósok korrekt, őszinte és szakmailag megalapozott tájékoztatása.

Magánrendelésemen az elérhető legmodernebb ultrahanggéppel, színvonalas körülmények között nyújthatom betegeimnek azt a teljes körű és magas szintű ellátást, melyet londoni munkám során megtanultam és megtapasztaltam.

A magzati diagnosztika mellett várandósgondozást is végzek. Fontosnak tartom a kölcsönös bizalmon alapuló partneri viszony kialakítását, hogy pácienseim minden esetben megértsék a kialakult komplikációk és betegségek természetét. Szakmailag megalapozott érvekkel szeretnék segíteni a további lépések meghatározásában és azok megértésében legyen szó várandósság alatti komplikációkról, vagy nőgyógyászati betegségekről.

Dr. Benkő Zsófia vizsgál

Szakmai pálya

Általános orvosi diplomámat 2011-ben szereztem a Szegedi Tudományegyetemen, ahol már szakdolgozatom elkészítéséhez is magzati diagnosztikai témát választottam. Diplomám megszerzését követően a budapesti Honvédkórházban dolgoztam szülész-nőgyógyász rezidensként.

2019-ben első magyar női orvosként szereztem nemzetközileg elismert Magzati Diagnosztikai Diplomát a világ vezető magzati diagnosztikai intézetének számító londoni Fetal Medicine Foundation (FMF) ösztöndíjasaként. Londoni munkám során lehetőségem nyílt a magzati diagnosztika legnagyobb szaktekintélyétől, Kypros Nicolaides professzortól tanulni a várandósság alatti komplikációk és magzati fejlődési rendellenességek kiszűrését, valamint lehetséges terápiáját. Munkám során több mint 3000 ultrahangvizsgálatot végeztem.

Hazaérkezésemkor a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kaptam felkérést munkám folytatására, ahol 2019-ben kiválóan megfelelt minősítéssel tettem Szülészet-Nőgyógyászat szakvizsgát, majd 2020-ban Szülészet-Nőgyógyászati Ultrahang Diagnosztika Licencvizsgát.