Bordroghelyi Mónika

BODROGHELYI MÓNIKA

Rendelési idő

péntek 10 – 12 óra, kéthetente

időpontfoglalás és további információk e-mail-ben: szoptatas.hattyumed@gmail.com

Bordroghelyi Mónika

laktációs tanácsadó

 

A szoptatás és az anyatejes táplálás fontossága egyre nagyobb figyelmet kap napjainkban. Sokszor nehéz eligazodni a számtalan és gyakran ellentmondásos tanácsok, információk áradatában, emiatt gyakran épp a szoptatás öröme veszhet el.

Fontosnak tartom, hogy a szoptatás évezredes természetességét támogassam a túlszabályozottság és a gyakran felesleges eszközök alkalmazása helyett. Hogy a szoptatás ne feladat, hanem örömforrás lehessen a családok számára.

 

Szakmai pálya

Alapvégzettségem szerint logopédus vagyok. Első gyermekem születése után tanultam laktációs szaktanácsadónak a Semmelweis Egyetemen. 2016-ban tettem nemzetközi minősítő vizsgát (IBCLC).

2016-2018-ig dolgoztam a II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött osztályán, ahol megtapasztaltam milyen sokféle módon működhet jól a szoptatás, anyatejes táplálás.

Rendszeresen oktatok a Szoptatásért Magyar Egyesület tanfolyamain és a Semmelweis Egyetem laktációs szaktanácsadó képzésén. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója vagyok, ahol a szoptatás szájtér fejlődésére gyakorolt hatásait kutatom.