Dr. Komoróczy Balázs

Dr. Komoróczy Balázs

szülész-nőgyógyász klinikai orvos

 

Kiemelt területként kezelem a várandósok gondozását. A terhesség kilenc hónapja egy éppen megalakuló vagy bővülő család számára kivételes és visszaadhatatlan időszak, ezért munkám során mindig odafigyelek, hogy pácienseim a lehető legjobb, naprakész ellátásban részesüljenek. Ehhez nagyban hozzájárul folyamatos szakmai képzéseken való részvételem és a tudományos kutatások követése.

Természetesen, emellett a nőgyógyászati kórképek korrekt diagnosztikája, konzervatív és operatív ellátása is alapvető számomra.

Munkám során törekszem arra, hogy ellátásommal az egészség megőrzése központi szerepet kapjon és elkötelezett vagyok abban, hogy a tudomány mai állása alapján minden lehetséges eszközzel a betegségeket megelőzzük.

Amikor épp nem orvos, akkor egy szerető feleség férje, és egy csodálatos kislány édesapja vagyok.

 

Szakmai pálya

Orvosi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán végeztem. Diplomám megszerzése óta a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján dolgozom.

Apai részről már-már hagyományként nevel családunk orvosokat, ugyanis apai nagyapám és gyermekei közül öt, unokái közül – velem együtt – három végzett orvosként. Bármelyikünkre is gondolok, úgy hiszem az orvostudomány iránti alázat és a betegek iránti elkötelezettség jellemzi munkánkat. Visszajelzések alapján ebből én is örököltem.

A betegellátás és az egészségügy iránti korai érdeklődésemből kifolyólag, orvosi tanulmányaim előtt és alatt éveken át a sürgősségi szegmensben dolgoztam mentő- és sürgősségi ápolóként.

Az ott nyert manuális, szakmai és kommunikációs tapasztalat lehetővé tette, hogy az egyetemen szerzett tudás jó táptalajba gyökerezzen és a szülészeti-nőgyógyászati gyakorlatban is hasznosítható gyümölcsöket teremjen.